Sarbatori

Culoarea eggzacta!

Din criza de timp, chef si alte scuze n-am avut timp sa cream propria poveste pentru ouale de paste si-atunci, am luat-o pâș- pâș pe calea lenesului. (sloth machine ♥ )si-am facut o colectie scurta de idei pentru oua faine pe care le puteti face voi + cateva reguli pascale, marca Poveste.

Ouale Galactice:

005-galaxy-easter-eggs-dreamalittlebigger

Detalii, gasiti AICI!

Ouale de Marmura:

diy-marbled-indigo-easter-eggs-4

Detalii gasiti AICI!

Ouale I’m blue dabădi dabâda!

diyrobineggs11-640x920

Detalii gasiti AICI!

Ouale pentru designeri

pantone-easter-eggs

Detalii gasiti AICI!

Ouale pentru Naiade

egg-crown-0672

Detalii gasiti AICI!

 

  1. Gateste ceva! Chiar daca mergi la parinti, bunici sau vin ei in vizita cu de toate, ar fi fain sa pregatesti si tu ceva, cu manutele tale! Daca sunteti in pana de idei, dati o ocheada pe site-ul lui Mazilique, care e WOW (atat ea cat si site-ul ) 😀
  2. Ce e sarbatoare fara o bautura buna? Recomandam: tuica, visinata, afinata, caisata, fraginata, basically RECOMANDAM tot ce e facut in casa, alcohol-wise! 😀 Daca avem bautori de vin alb, Fume de la Budureasca, e f t i n si bun, vorba inteleptului.
  3. Vrei flori in casa? Atunci cumpara niste crini, floarea emblematica a Pastelui, acestia se regasesc in multe legende crestine, ca simbol al puritatii. Pentru ca forma crinului este asemanatoare cu o trompeta,  aceasta floare’ vesteste’ renasterea.
  4. Fa o plimbare cu familia/prietenii, undeva in natura. Asta bineinteles pentru a face loc pentru: pasca, friptura de miel, salata de boeuf, ouale umplute, drobul si alte nebunii.

Ca sa ne simtim mai bine while eating, o sa va povestesc scurt despre cartea The pedant in the kitchen de Julian Barnes. El poveste acolo, cu savoare, desigur, de scriitoarea lui preferata in materie de carti de bucate: Jane Grigson. Una dintre cartile ei super smechere se cheama All good things, sub care se ascunde o anecdota despre Descartes, care traia in acele timpuri in care ganditorul se presupunea ca alege un mod de viata auster, astfel incat lucrurile ‘lumesti’ sa nu-i perturbe activitatea cerebrala, la care acesta raspunde: ‘Do you think that God made good things only for fools?’.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s